Announcement

Collapse
No announcement yet.

Automatic rotator type recognition wrong.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Automatic rotator type recognition wrong.

    Just installed C2E_02220, C2M_02019 on a rig with E2 lower rotator + E1 upper, and it displays both rotators as E2.
    This rig is unusual because the lower rotator is actually the upper part of a P1/E2 setup. The cable to the E2 can't be unplugged without disassembling, therefore I have declared the motor cables swapped. You will recall that this created a problem with backlash compensation that you fixed in a recent release. Also the upper rotator is declared inverted.
    I'm not sure if the rotator ID has any consequences for operation or safety, but if it does then this error needs to be corrected. Simplest fix would be to let config override the automatic id when not set to AUTO.
    Is "rotator 1" always "lower"? Or does that change when you swap cables?

  • #2
    Yes, is possible to set config having priority but this was introduced just because was wrong set in config by users, sometimes.
    Sure, it needs to correctly detect, so if is a problem, I'll fix ASAP.
    Please post what is shown at bottom of the page in /config ?

    e.g.

    Firmware: C2E_12220, C2M_12023
    Rot1_00001:01143, MC1:255:255:255
    Rot2_00001:01143, MC2:255:255:255

    1. Mecha it possible.
    2. Mecha it easy.
    3. Mecha team up.

    4. ..

    Comment


    • #3
      For safety I retrograded the auto-detection as beta until is clear where the problem is

      -----8<-----------------------------------------

      C1E_02221
      The Automatic Detection of Rotator Type is retrograded as beta, and will detect only if the rotator type is set on "AUTO"
      until we're sure all the rotators out there presents properly.
      1. Mecha it possible.
      2. Mecha it easy.
      3. Mecha team up.

      4. ..

      Comment


      • #4
        The config page showed
        Firmware: C2E_02220, C2M_02019
        Rot1_?????:01135, MC1:255:255:255
        Rot2_00002:01143, MC2:255:255:255

        Comment


        • #5
          After update, OLED shows rotators 1: E2, 2: E1, as set on config page
          Firmware: C2E_02221, C2M_02019
          Rot1_?????:01135, MC1:255:255:255
          Rot2_00002:01143, MC2:255:255:255

          Comment


          • #6
            So connected to cable 1 is a rotator with old FW, 01135, that can be updated by wire only, apart from self presentation, it should work ok,
            I'll test with that FW, it should have ben use the config setting as was not positive identified... I'll get back..
            1. Mecha it possible.
            2. Mecha it easy.
            3. Mecha team up.

            4. ..

            Comment


            • #7
              My other E1/E2 rig has normal (not swapped) cabling; it shows
              Firmware: C2E_12221, C2M_02019
              Rot1_00002:01143, MC1:255:255:255
              Rot2_?????:01135, MC2:255:255:255
              I guess this means that the E1 is not detected in either configuration (it is 2 different E1 units).

              Comment


              • #8
                Yes, 01135 doesn't broadcast the rotator type, however it that case the /config setting needs to be used, I'm investigating, good chances are to be fixed until tomorrow.
                1. Mecha it possible.
                2. Mecha it easy.
                3. Mecha team up.

                4. ..

                Comment


                • #9
                  Another config issue. Although "Rotator 1", "Rotator 2" refer to lower and upper, the associated "inverted" boxes apparently refer to cable; so in my 'swapped' rig inverting rotator 1 reverses the direction of upper rotator. This is confusing. Perhaps you could rename all rotator controls 'lower' and 'upper' ? Anyhow their targets should be consistent.

                  Comment


                  • #10
                    Definitely there something to be fixed regarding cable swapped and auto detection, thanks for reporting, that will be fixed in next FW update.
                    Swapping aside, I didn't found yet why given the ????? as identification MECHA failed to use the config entry for rotator..but I'll look further..
                    1. Mecha it possible.
                    2. Mecha it easy.
                    3. Mecha team up.

                    4. ..

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by tksharpless View Post
                      Another config issue. Although "Rotator 1", "Rotator 2" refer to lower and upper, the associated "inverted" boxes apparently refer to cable; so in my 'swapped' rig inverting rotator 1 reverses the direction of upper rotator. This is confusing. Perhaps you could rename all rotator controls 'lower' and 'upper' ? Anyhow their targets should be consistent.
                      Fixing that too, indeed inverted refers to rotators but they failed to swap targets when he cables are swapped.

                      1. Mecha it possible.
                      2. Mecha it easy.
                      3. Mecha team up.

                      4. ..

                      Comment


                      • #12
                        FW (1)2222 is published for all controllers.

                        Were couple of fixes regarding the swapping of cables. Hope is good now.
                        I'll check further all kind of combinations I can think of ..
                        1. Mecha it possible.
                        2. Mecha it easy.
                        3. Mecha team up.

                        4. ..

                        Comment


                        • #13
                          12222 on the unswapped C2/E1/E2, with AUTO type setting, properly shows rotator 1: E2, 2: E1
                          but config still shows:
                          Firmware: C2E_12222, C2M_02019
                          Rot1_00002:01143, MC1:255:255:255
                          Rot2_?????:01135, MC2:255:255:255
                          so I'm assuming you default to E1 when rotator does not report its type?

                          Comment


                          • #14
                            An on the swapped rig, AUTO rotator types 1:E2, 2: E1, and Inverted applies to the correct rotator.
                            config:
                            Firmware: C2E_02222, C2M_02019
                            Rot1_?????:01135, MC1:255:255:255
                            Rot2_00002:01143, MC2:255:255:255
                            Why is the first digit of f/w id 0 here and 1 on the other rig?

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by tksharpless View Post
                              An on the swapped rig, AUTO rotator types 1:E2, 2: E1, and Inverted applies to the correct rotator.
                              config:
                              Firmware: C2E_02222, C2M_02019
                              Rot1_?????:01135, MC1:255:255:255
                              Rot2_00002:01143, MC2:255:255:255
                              Why is the first digit of f/w id 0 here and 1 on the other rig?
                              We changed the C2 hardware design a bit and it became Rev1. You have the Rev0 prototype.
                              Rot1_?????:01135 is older firmware, it must be E1. ;-)
                              Nick
                              Fanotec
                              We listen. We try harder.

                              Comment

                              Working...
                              X